Equatoriaal-Guinea

Ga je op reis naar Equatoriaal-Guinea? Controleer snel of je een reisstekker (wereldstekker) of omvormer moet meenemen voor de stopcontacten in Equatoriaal-Guinea.

Deze informatie is voor reizigers die in Nederland wonen. Kies eventueel een ander land.
Kies het land waarin je woont


Samenvatting Equatoriaal-Guinea - Nederland

  • Je hebt geen reisstekker nodig in Equatoriaal-Guinea, als je in Nederland woont.

In Equatoriaal-Guinea worden de stopcontacten van type C en E gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz.

Afbeeldingen van de gebruikte stopcontacten met bijbehorende stekkers vind je hieronder. En we geven meer informatie over de netspanning en frequentie.

Stekkers en stopcontacten

In Equatoriaal-Guinea worden de stopcontacten van type C en E gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen.

Als je in Nederland woont heb je geen reisstekker nodig in Equatoriaal-Guinea. Jouw stekkers passen. Controleer of jouw apparaten met stekker F een extra pingat hebben voor gebruik in stopcontact E.

Reisstekker kopen

Wij verkopen zelf geen reisstekkers. Kijk eens bij BOL, Allekabels of Conrad. Je hebt al een reisstekker vanaf € 5. Bij BOL vind je meer artikelen die je nodig hebt op reis.

Op de kaart zie je het gebruik van de verschillende stekkers en stopcontacten in de wereld.

Spread of Power Plugs and Sockets around the world

Netspanning en frequentie

Je kunt jouw elektrische apparaten gebruiken in Equatoriaal-Guinea, want de netspanning (220 V) is ongeveer hetzelfde als in Nederland (230 V). Fabrikanten houden rekening met deze kleine afwijkingen.

Om zeker te zijn controleer je het etiket op het apparaat. Sommige apparaten hebben nooit een omvormer nodig. Als er staat ' INPUT: 100-240V, 50/60 Hz' kan het worden gebruikt in alle landen van de wereld. Dit geldt meestal voor opladers van tablets/laptops, fotocamera's, mobiele telefoons, tandenborstels, etc.

Wil je informatie toevoegen aan deze pagina? Geef dan een reactie. Lees onze disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *