Saint Vincent en de Grenadines

Ga je op reis naar Saint Vincent en de Grenadines? Controleer snel of je een reisstekker (wereldstekker) of omvormer moet meenemen voor de stopcontacten in Saint Vincent en de Grenadines.

Deze informatie is voor reizigers die in Nederland wonen. Kies eventueel een ander land.
Kies het land waarin je woont


Samenvatting Saint Vincent en de Grenadines - Nederland

  • Je hebt een reisstekker nodig in Saint Vincent en de Grenadines, als je in Nederland woont.
  • Je kunt ook een spanningsomvormer nodig hebben.
  • Wees extra voorzichtig met bepaalde apparaten vanwege het verschil in frequentie.

In Saint Vincent en de Grenadines worden de stopcontacten van type A, B en G gebruikt. De netspanning is 110 / 230 V en de frequentie is 50 / 60 Hz.

Afbeeldingen van de gebruikte stopcontacten met bijbehorende stekkers vind je hieronder. En we geven meer informatie over de netspanning en frequentie.

Stekkers en stopcontacten

In Saint Vincent en de Grenadines worden de stopcontacten van type A, B en G gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen.

Als je in Nederland woont heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type A, B en G. Jouw apparaten met stekker C passen niet in stopcontact A, B of G. Jouw apparaten met stekker F passen niet in stopcontact A, B of G.

Reisstekker kopen

Wij verkopen zelf geen reisstekkers. Kijk eens bij BOL, Allekabels of Conrad. Je hebt al een reisstekker vanaf € 5. Bij BOL vind je meer artikelen die je nodig hebt op reis.

Op de kaart zie je het gebruik van de verschillende stekkers en stopcontacten in de wereld.

Spread of Power Plugs and Sockets around the world

Netspanning en frequentie

Pas op! In Saint Vincent en de Grenadines gelden meerdere netspanningen (110 / 230 V). Het kan afhangen van de regio, de stad of zelfs het hotel welke netspanning wordt gebruikt. Jouw apparaten werken op 230 V. Controleer daarom ter plaatse of je jouw apparaten kunt gebruiken.

Als de lokale netspanning 110 V is, heb je een spanningsomvormer nodig. Sommigen zeggen dat je voorzichtig kunt proberen om je apparaten zonder omvormer te gebruiken in Saint Vincent en de Grenadines. Zeer waarschijnlijk raken ze niet beschadigd, maar mogelijk werken ze niet optimaal. Als je geen risico wilt lopen, gebruik dan een omvormer. Je kunt spanningsomvormers vinden bij BOL of Allekabels.

Ook de frequentie in Saint Vincent en de Grenadines (50 / 60 Hz) verschilt van de frequentie in Nederland (50 Hz). Je zou een spanningsomvormer moeten gebruiken die ook de frequentie omzet, maar die zijn moeilijk te vinden. Wees gewaarschuwd als jouw omvormer de frequentie niet omzet. Wees vooral voorzichtig met bewegende, draaiende en tijdsafhankelijke apparaten, zoals wekkers en scheerapparaten.

Om zeker te zijn controleer je het etiket op het apparaat. Sommige apparaten hebben nooit een omvormer nodig. Als er staat ' INPUT: 100-240V, 50/60 Hz' kan het worden gebruikt in alle landen van de wereld. Dit geldt meestal voor opladers van tablets/laptops, fotocamera's, mobiele telefoons, tandenborstels, etc.

Wil je informatie toevoegen aan deze pagina? Geef dan een reactie. Lees onze disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *