Denemarken

Ga je op reis naar Denemarken? Controleer snel of je een reisstekker (wereldstekker) of omvormer moet meenemen voor de stopcontacten in Denemarken.

Deze informatie is voor reizigers die in België wonen. Ik woon in een ander land.
  • Je hebt geen reisstekker nodig in Denemarken, als je in België woont.

Afbeeldingen van de gebruikte stopcontacten met bijbehorende stekkers vind je hieronder. En we geven meer informatie over de netspanning en frequentie.

Elektriciteit in Denemarken

In Denemarken worden stopcontacten van type E en K gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz.

Reisstekker nodig in Denemarken?

In Denemarken worden stopcontacten van type E en K gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in België woont heb je geen reisstekker nodig in Denemarken. Jouw stekkers passen.

Reisstekker kopen

Wij verkopen zelf geen reisstekkers. Kijk eens bij BOL. Je hebt al een reisstekker vanaf € 5. Bij BOL vind je meer artikelen die je nodig hebt op reis.

Op de kaart zie je het gebruik van de verschillende stekkers en stopcontacten in de wereld.

Spread of Power Plugs and Sockets around the world

Spanningsomvormer nodig in Denemarken?

In Denemarken geldt een netspanning van 230 V en de frequentie is 50 Hz. Je kunt jouw elektrische apparaten gebruiken in Denemarken, want de netspanning (230 V) is hetzelfde als in België. Je hebt geen spanningsomvormer nodig in Denemarken, als je in België woont.

Om zeker te zijn controleer je het etiket op het apparaat. Sommige apparaten hebben nooit een omvormer nodig. Als er staat ' INPUT: 100-240V, 50/60 Hz' kan het worden gebruikt in alle landen van de wereld. Dit geldt meestal voor opladers van tablets/laptops, fotocamera's, mobiele telefoons, tandenborstels, etc.

Reisstekkers van Bol.com

Lees onze disclaimer.

Vind jouw wereldstekker bij BOL.COM

Waar ga je heen?