Vietnam

Ga je op reis naar Vietnam? Controleer snel of je een reisstekker (wereldstekker) of omvormer moet meenemen voor de stopcontacten in Vietnam.

Deze informatie is voor reizigers die in België wonen. Ik woon in een ander land.
  • Je hebt een reisstekker nodig in Vietnam, als je in België woont.
  • Je kunt ook een spanningsomvormer nodig hebben.

Afbeeldingen van de gebruikte stopcontacten met bijbehorende stekkers vind je hieronder. En we geven meer informatie over de netspanning en frequentie.

Elektriciteit in Vietnam

In Vietnam worden de stopcontacten van type A, C en D gebruikt. De netspanning is 110 / 220 V en de frequentie is 50 Hz.

Welke stekkers en stopcontacten in Vietnam?

In Vietnam worden stopcontacten van type A, C en D gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in België woont heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type A en D.

  • Jouw apparaten met stekker C passen niet in stopcontact A of D.
  • Jouw apparaten met stekker E passen niet in stopcontact A of D.

Reisstekker kopen

Wij verkopen zelf geen reisstekkers. Kijk eens bij BOL. Je hebt al een reisstekker vanaf € 5. Bij BOL vind je meer artikelen die je nodig hebt op reis.

Op de kaart zie je het gebruik van de verschillende stekkers en stopcontacten in de wereld.

Spread of Power Plugs and Sockets around the world

Welke netspanning en frequentie in Vietnam?

In Vietnam geldt een netspanning van 110 / 220 V en de frequentie is 50 Hz.

  • Pas op! In Vietnam gelden meerdere netspanningen (110 / 220 V).

Het kan afhangen van de regio, de stad of zelfs het hotel welke netspanning wordt gebruikt. Jouw apparaten werken op 230 V. Controleer daarom ter plaatse of je jouw apparaten kunt gebruiken.

Als de lokale netspanning 110 V is, heb je een spanningsomvormer nodig. Sommigen zeggen dat je voorzichtig kunt proberen om je apparaten zonder omvormer te gebruiken in Vietnam. Zeer waarschijnlijk raken ze niet beschadigd, maar mogelijk werken ze niet optimaal. Als je geen risico wilt lopen, gebruik dan een omvormer. Je kunt spanningsomvormers vinden bij AMAZON.NL.

Om zeker te zijn controleer je het etiket op het apparaat. Sommige apparaten hebben nooit een omvormer nodig. Als er staat ' INPUT: 100-240V, 50/60 Hz' kan het worden gebruikt in alle landen van de wereld. Dit geldt meestal voor opladers van tablets/laptops, fotocamera's, mobiele telefoons, tandenborstels, etc.

Reisstekkers van Bol.com

Wil je informatie toevoegen aan deze pagina? Geef dan een reactie. Lees onze disclaimer.

Vind jouw wereldstekker bij BOL.COM

Waar ga je heen?