Deze pagina is voor reizigers die in Nederland wonen. Ik woon in een ander land.
van NL naar

Cuba

Stopcontact type A op Cuba
A
Bijbehorende stekker A
Stopcontact type B op Cuba
B
Bijbehorende stekker B
Stopcontact type C op Cuba
C
Bijbehorende stekker C
Stopcontact type L op Cuba
L
Bijbehorende stekker L
110 / 220 V
60 Hz

Op Cuba worden stekkers en stopcontacten van type A, type B, type C en type L gebruikt. De netpanning is 110 / 220 V met een frequentie van 60 Hz.

  • Ja, je hebt een reisstekker nodig voor stopcontacten type A, B en L op Cuba.
  • Je moet een spanningsomvormer overwegen.
  • Wees extra voorzichtig met bepaalde apparaten vanwege het frequentieverschil.

Passen jouw stekkers op Cuba?

Op Cuba gebruiken ze stopcontacten van type A, B, C en L. In Nederland heb jij stekkers C en F. Je heb je een reisstekker nodig op Cuba voor stopcontacten type A, B en L. Jouw stekkers passen wel in stopcontacten type C, maar die zijn mogelijk niet altijd ter plekke beschikbaar.

Stopcontact type A op Cuba
A
Stekker type C in Nederland
C
Stekker type F in Nederland
F
Stopcontact type A werkt niet met jouw stekkers C en F
Stopcontact type B op Cuba
B
Stekker type C in Nederland
C
Stekker type F in Nederland
F
Stopcontact type B werkt niet met jouw stekkers C en F
Stopcontact type C op Cuba
C
Stekker type C in Nederland
C
Stekker type F in Nederland
F
Stopcontact type C werkt met jouw stekkers
Stopcontact type L op Cuba
L
Stekker type C in Nederland
C
Stekker type F in Nederland
F
Stopcontact type L werkt niet met jouw stekkers F
  • Moderne stopcontacten type L werken soms met stekker F, maar meestal zijn de pinnen van stekker F te dik.
  • Stekkers F passen in stopcontacten type C, maar hebben geen aarding.

Een reisstekker kopen

Wij verkopen zelf geen reisstekkers. Kijk eens bij BOL. Je hebt al een reisstekker vanaf € 5. Bij BOL vind je meer artikelen die je nodig hebt op reis.

Zoek een reisstekker voor stopcontacten type A, type B en type L. Of kies een wereldstekker die op meerdere stopcontacten past, voor als je vaker reist.

Spanningsomvormer nodig op Cuba?

Op Cuba zijn er twee netspanningsniveaus in gebruik (110 / 220 V), die per regio, stad of soms zelfs hotel kunnen verschillen. Jouw elektrische apparaten werken normaal op 230 V in Nederland. Controleer daarom de lokale netspanning vóór gebruik van je apparaten! Als de lokale netspanning veel lager is, op 110 V, heb je een spanningsomvormer nodig. Hou er bovendien rekening mee dat de frequentie op Cuba verschilt.

  • Mogelijk heb je een spanningsomvormer nodig, omdat de spanning op Cuba lokaal verschilt en kan conflicteren met jouw apparaten.
  • Probeer een omvormer te vinden die ook de frequentie kan veranderen.
110 / 220 V
60 Hz
230 V
50 Hz

Een spanningsomvormer zorgt voor een veilige ingangsspanning voor jouw apparaten op Cuba. Je kunt omvormers vinden bij AMAZON.NL.

Een geschikte omvormer is soms moeilijk te vinden. Sommigen zeggen dat je voorzichtig kunt proberen om je elektrische apparaten zonder omvormer te gebruiken op Cuba. Waarschijnlijk raken ze niet beschadigd, maar mogelijk werken ze niet optimaal. Te lage spanning kan leiden tot oververhitting en een kortere levensduur. De verkeerde frequentie kan ook onverwacht gedrag veroorzaken. Wil je het toch proberen zonder omvormer (op eigen risico), wees dan extra voorzichtig met gemotoriseerde apparaten en apparaten met elektronische chips zoals wekkers, scheerapparaten en medische apparatuur. Als je geen risico wilt lopen, gebruik dan een omvormer op Cuba.

Controleer voor de zekerheid het label op jouw apparaten. Sommige apparaten hebben nooit een omvormer nodig. Als op het label 'INPUT: 100-240V, 50/60 Hz' staat, kan het apparaat in elk land ter wereld worden gebruikt. Dit is gebruikelijk voor apparaten met opladers zoals tablets/laptops, fotocamera's, mobiele telefoons, tandenborstels, enz. Voor deze apparaten heb je alleen een reisstekker nodig.

Hebt je nog iets nodig?

Veelgestelde vragen

Heb ik een reisstekker nodig op Cuba?
Ja, als je in Nederland woont, heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten type A, B en L op Cuba. De stekkers van je elektrische apparaten passen niet zonder.
Heb ik een spanningsomvormer nodig op Cuba?
Mogelijk heb je een spanningsomvormer nodig, omdat de spanning op Cuba lokaal verschilt en kan conflicteren met jouw apparaten. Op Cuba zijn er twee netspanningsniveaus in gebruik (110 / 220 V), die per regio, stad of soms zelfs hotel kunnen verschillen. Jouw elektrische apparaten werken normaal op 230 V in Nederland. Controleer daarom de lokale netspanning vóór gebruik van je apparaten! Als de lokale netspanning veel lager is, op 110 V, heb je een spanningsomvormer nodig. Hou er bovendien rekening mee dat de frequentie op Cuba verschilt.
Vind jouw wereldstekker bij BOL.COM