Cuba

Ga je op reis naar Cuba? Controleer snel of je een reisstekker (wereldstekker) of omvormer moet meenemen voor de stopcontacten in Cuba.

Deze informatie is voor reizigers die in Nederland wonen. Ik woon in een ander land.
  • Je hebt een reisstekker nodig in Cuba, als je in Nederland woont.
  • Je kunt ook een spanningsomvormer nodig hebben.
  • Wees extra voorzichtig met bepaalde apparaten vanwege het verschil in frequentie.

Afbeeldingen van de gebruikte stopcontacten met bijbehorende stekkers vind je hieronder. En we geven meer informatie over de netspanning en frequentie.

Elektriciteit in Cuba

In Cuba worden stopcontacten van type A, B, C en L gebruikt. De netspanning is 110 / 220 V en de frequentie is 60 Hz.

Reisstekker nodig in Cuba?

In Cuba worden stopcontacten van type A, B, C en L gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type A, B en L.

  • Jouw apparaten met stekker C passen niet in stopcontact A of B.
  • Jouw apparaten met stekker F passen niet in stopcontact A, B of L.

Reisstekker kopen

Wij verkopen zelf geen reisstekkers. Kijk eens bij BOL. Je hebt al een reisstekker vanaf € 5. Bij BOL vind je meer artikelen die je nodig hebt op reis. Omdat je mogelijk ook een spanningsomvormer nodig hebt, kun je een gecombineerde reisstekker/spanningsomvormer overwegen.

Op de kaart zie je het gebruik van de verschillende stekkers en stopcontacten in de wereld.

Spread of Power Plugs and Sockets around the world

Spanningsomvormer nodig in Cuba?

In Cuba geldt een netspanning van 110 / 220 V en de frequentie is 60 Hz.

  • Pas op! In Cuba gelden meerdere netspanningen (110 / 220 V).

Het kan afhangen van de regio, de stad of zelfs het hotel welke netspanning wordt gebruikt. Jouw apparaten werken op 230 V. Controleer daarom ter plaatse of je jouw apparaten kunt gebruiken!

Als de lokale netspanning 110 V is, heb je een spanningsomvormer nodig. Sommigen zeggen dat je voorzichtig kunt proberen om je apparaten zonder omvormer te gebruiken in Cuba. Zeer waarschijnlijk raken ze niet beschadigd, maar mogelijk werken ze niet optimaal. Als je geen risico wilt lopen, gebruik dan een omvormer in Cuba. Je kunt spanningsomvormers vinden bij AMAZON.NL. Omdat je ook een reisstekker nodig hebt, kun je een gecombineerde reisstekker/spanningsomvormer overwegen.

Ook de frequentie in Cuba (60 Hz) verschilt van de frequentie in Nederland (50 Hz). Je zou een spanningsomvormer moeten gebruiken die ook de frequentie omzet, maar die zijn moeilijk te vinden. Wees gewaarschuwd als jouw omvormer de frequentie niet omzet! Wees vooral voorzichtig met bewegende, draaiende en tijdsafhankelijke apparaten, zoals wekkers en scheerapparaten.

Om zeker te zijn controleer je het etiket op het apparaat. Sommige apparaten hebben nooit een omvormer nodig. Als er staat ' INPUT: 100-240V, 50/60 Hz' kan het worden gebruikt in alle landen van de wereld. Dit geldt meestal voor opladers van tablets/laptops, fotocamera's, mobiele telefoons, tandenborstels, etc.

Reisstekkers van Bol.com

Lees onze disclaimer.

Vind jouw wereldstekker bij BOL.COM

Waar ga je heen?