Deze pagina is voor reizigers die in Nederland wonen. Ik woon in een ander land.
van NL naar

Japan

Stopcontact type A in Japan
A
Bijbehorende stekker A
Stopcontact type B in Japan
B
Bijbehorende stekker B
100 V
50 / 60 Hz

In Japan worden stekkers en stopcontacten van type A en type B gebruikt. De netpanning is 100 V met een frequentie van 50 / 60 Hz.

  • Ja, je hebt een reisstekker nodig voor stopcontacten type A en B in Japan.
  • Je hebt ook een spanningsomvormer nodig.
  • Wees extra voorzichtig met bepaalde apparaten vanwege het frequentieverschil.

Passen jouw stekkers in Japan?

In Japan gebruiken ze stopcontacten van type A en B. In Nederland heb jij stekkers C en F. Je heb je een reisstekker nodig in Japan voor stopcontacten type A en B. De stekkers van je elektrische apparaten passen niet zonder.

Stopcontact type A in Japan
A
Stekker type C in Nederland
C
Stekker type F in Nederland
F
Stopcontact type A werkt niet met jouw stekkers C en F
Stopcontact type B in Japan
B
Stekker type C in Nederland
C
Stekker type F in Nederland
F
Stopcontact type B werkt niet met jouw stekkers C en F

Een reisstekker kopen

Wij verkopen zelf geen reisstekkers. Kijk eens bij BOL. Je hebt al een reisstekker vanaf € 5. Bij BOL vind je meer artikelen die je nodig hebt op reis.

Zoek een reisstekker voor stopcontacten type A en type B. Of kies een wereldstekker die op meerdere stopcontacten past, voor als je vaker reist.

Spanningsomvormer nodig in Japan?

De netspanning in Japan (100 V) is veel lager dan de netspanning waarop jouw apparaten normaal werken in Nederland (230 V). Hou er bovendien rekening mee dat de frequentie in Japan verschilt.

  • Je hebt een spanningsomvormer nodig in Japan.
  • Probeer een omvormer te vinden die ook de frequentie kan veranderen.
100 V
50 / 60 Hz
230 V
50 Hz

Een spanningsomvormer zorgt voor een veilige ingangsspanning voor jouw apparaten in Japan. Je kunt omvormers vinden bij AMAZON.NL.

Een geschikte omvormer is soms moeilijk te vinden. Sommigen zeggen dat je voorzichtig kunt proberen om je elektrische apparaten zonder omvormer te gebruiken in Japan. Waarschijnlijk raken ze niet beschadigd, maar mogelijk werken ze niet optimaal. Te lage spanning kan leiden tot oververhitting en een kortere levensduur. De verkeerde frequentie kan ook onverwacht gedrag veroorzaken. Wil je het toch proberen zonder omvormer (op eigen risico), wees dan extra voorzichtig met gemotoriseerde apparaten en apparaten met elektronische chips zoals wekkers, scheerapparaten en medische apparatuur. Als je geen risico wilt lopen, gebruik dan een omvormer in Japan.

Controleer voor de zekerheid het label op jouw apparaten. Sommige apparaten hebben nooit een omvormer nodig. Als op het label 'INPUT: 100-240V, 50/60 Hz' staat, kan het apparaat in elk land ter wereld worden gebruikt. Dit is gebruikelijk voor apparaten met opladers zoals tablets/laptops, fotocamera's, mobiele telefoons, tandenborstels, enz. Voor deze apparaten heb je alleen een reisstekker nodig.

Hebt je nog iets nodig?

Veelgestelde vragen

Heb ik een reisstekker nodig in Japan?
Ja, als je in Nederland woont, heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten type A en B in Japan. De stekkers van je elektrische apparaten passen niet zonder.
Heb ik een spanningsomvormer nodig in Japan?
Je hebt een spanningsomvormer nodig in Japan. De netspanning in Japan (100 V) is veel lager dan de netspanning waarop jouw apparaten normaal werken in Nederland (230 V). Hou er bovendien rekening mee dat de frequentie in Japan verschilt.
Vind jouw wereldstekker bij BOL.COM