Filipijnen

Ga je op reis naar de Filipijnen? Controleer snel of je een reisstekker (wereldstekker) of omvormer moet meenemen voor de stopcontacten op de Filipijnen.

Deze informatie is voor reizigers die in Nederland wonen. Ik woon in een ander land.
  • Je hebt een reisstekker nodig op de Filipijnen, als je in Nederland woont.
  • Wees extra voorzichtig met bepaalde apparaten vanwege het verschil in frequentie.

Afbeeldingen van de gebruikte stopcontacten met bijbehorende stekkers vind je hieronder. En we geven meer informatie over de netspanning en frequentie.

Elektriciteit op de Filipijnen

Op de Filipijnen worden stopcontacten van type A, B en C gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 60 Hz.

Reisstekker nodig op de Filipijnen?

Op de Filipijnen worden stopcontacten van type A, B en C gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type A en B.

  • Jouw apparaten met stekker C passen niet in stopcontact A of B.
  • Jouw apparaten met stekker F passen niet in stopcontact A of B.

Reisstekker kopen

Wij verkopen zelf geen reisstekkers. Kijk eens bij BOL. Je hebt al een reisstekker vanaf € 5. Bij BOL vind je meer artikelen die je nodig hebt op reis.

Op de kaart zie je het gebruik van de verschillende stekkers en stopcontacten in de wereld.

Spread of Power Plugs and Sockets around the world

Spanningsomvormer nodig op de Filipijnen?

Op de Filipijnen geldt een netspanning van 220 V en de frequentie is 60 Hz. Je kunt jouw elektrische apparaten gebruiken op de Filipijnen, want de netspanning (220 V) is ongeveer hetzelfde als in Nederland (230 V). Fabrikanten houden rekening met deze kleine afwijkingen. Je hebt geen spanningsomvormer nodig op de Filipijnen, als je in Nederland woont.

De frequentie op de Filipijnen (60 Hz) verschilt van de frequentie in Nederland (50 Hz). Er wordt geadviseerd om je apparaten niet te gebruiken, maar je zou het (op eigen risico) even kunnen proberen. Wees vooral voorzichtig met bewegende, draaiende en tijdsafhankelijke apparaten, zoals wekkers en scheerapparaten.

Om zeker te zijn controleer je het etiket op het apparaat. Sommige apparaten hebben nooit een omvormer nodig. Als er staat ' INPUT: 100-240V, 50/60 Hz' kan het worden gebruikt in alle landen van de wereld. Dit geldt meestal voor opladers van tablets/laptops, fotocamera's, mobiele telefoons, tandenborstels, etc.

Reisstekkers van Bol.com

Lees onze disclaimer.

Vind jouw wereldstekker bij BOL.COM

Waar ga je heen?