Deze pagina is voor reizigers die in Nederland wonen. Ik woon in een ander land.
van NL naar

El Salvador

Stopcontact type A in El Salvador
A
Bijbehorende stekker A
Stopcontact type B in El Salvador
B
Bijbehorende stekker B
115 V
60 Hz

In El Salvador worden stekkers en stopcontacten van type A en type B gebruikt. De netpanning is 115 V met een frequentie van 60 Hz.

  • Ja, je hebt een reisstekker nodig voor stopcontacten type A en B in El Salvador.
  • Je hebt ook een spanningsomvormer nodig.
  • Wees extra voorzichtig met bepaalde apparaten vanwege het frequentieverschil.

Passen jouw stekkers in El Salvador?

In El Salvador gebruiken ze stopcontacten van type A en B. In Nederland heb jij stekkers C en F. Je heb je een reisstekker nodig in El Salvador voor stopcontacten type A en B. De stekkers van je elektrische apparaten passen niet zonder.

Stopcontact type A in El Salvador
A
Stekker type C in Nederland
C
Stekker type F in Nederland
F
Stopcontact type A werkt niet met jouw stekkers C en F
Stopcontact type B in El Salvador
B
Stekker type C in Nederland
C
Stekker type F in Nederland
F
Stopcontact type B werkt niet met jouw stekkers C en F

Een reisstekker kopen

Wij verkopen zelf geen reisstekkers. Kijk eens bij BOL. Je hebt al een reisstekker vanaf € 5. Bij BOL vind je meer artikelen die je nodig hebt op reis.

Zoek een reisstekker voor stopcontacten type A en type B. Of kies een wereldstekker die op meerdere stopcontacten past, voor als je vaker reist.

Spanningsomvormer nodig in El Salvador?

De netspanning in El Salvador (115 V) is veel lager dan de netspanning waarop jouw apparaten normaal werken in Nederland (230 V). Hou er bovendien rekening mee dat de frequentie in El Salvador verschilt.

  • Je hebt een spanningsomvormer nodig in El Salvador.
  • Probeer een omvormer te vinden die ook de frequentie kan veranderen.
115 V
60 Hz
230 V
50 Hz

Een spanningsomvormer zorgt voor een veilige ingangsspanning voor jouw apparaten in El Salvador. Je kunt omvormers vinden bij AMAZON.NL.

Een geschikte omvormer is soms moeilijk te vinden. Sommigen zeggen dat je voorzichtig kunt proberen om je elektrische apparaten zonder omvormer te gebruiken in El Salvador. Waarschijnlijk raken ze niet beschadigd, maar mogelijk werken ze niet optimaal. Te lage spanning kan leiden tot oververhitting en een kortere levensduur. De verkeerde frequentie kan ook onverwacht gedrag veroorzaken. Wil je het toch proberen zonder omvormer (op eigen risico), wees dan extra voorzichtig met gemotoriseerde apparaten en apparaten met elektronische chips zoals wekkers, scheerapparaten en medische apparatuur. Als je geen risico wilt lopen, gebruik dan een omvormer in El Salvador.

Controleer voor de zekerheid het label op jouw apparaten. Sommige apparaten hebben nooit een omvormer nodig. Als op het label 'INPUT: 100-240V, 50/60 Hz' staat, kan het apparaat in elk land ter wereld worden gebruikt. Dit is gebruikelijk voor apparaten met opladers zoals tablets/laptops, fotocamera's, mobiele telefoons, tandenborstels, enz. Voor deze apparaten heb je alleen een reisstekker nodig.

Hebt je nog iets nodig?

Veelgestelde vragen

Heb ik een reisstekker nodig in El Salvador?
Ja, als je in Nederland woont, heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten type A en B in El Salvador. De stekkers van je elektrische apparaten passen niet zonder.
Heb ik een spanningsomvormer nodig in El Salvador?
Je hebt een spanningsomvormer nodig in El Salvador. De netspanning in El Salvador (115 V) is veel lager dan de netspanning waarop jouw apparaten normaal werken in Nederland (230 V). Hou er bovendien rekening mee dat de frequentie in El Salvador verschilt.
Vind jouw wereldstekker bij BOL.COM