Curaçao

Ga je op reis naar Curaçao? Controleer snel of je een reisstekker (wereldstekker) of omvormer moet meenemen voor de stopcontacten op Curaçao.

Deze informatie is voor reizigers die in Nederland wonen. Ik woon in een ander land.
  • Je hebt een reisstekker nodig op Curaçao, als je in Nederland woont.
  • Je kunt ook een spanningsomvormer nodig hebben.

Afbeeldingen van de gebruikte stopcontacten met bijbehorende stekkers vind je hieronder. En we geven meer informatie over de netspanning en frequentie.

Elektriciteit op Curaçao

Op Curaçao worden de stopcontacten van type A, B en F gebruikt. De netspanning is 127 / 220 V en de frequentie is 50 Hz.

Welke stekkers en stopcontacten op Curaçao?

Op Curaçao worden stopcontacten van type A, B en F gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten van type A en B.

  • Jouw apparaten met stekker C passen niet in stopcontact A of B.
  • Jouw apparaten met stekker F passen niet in stopcontact A of B.

Reisstekker kopen

Wij verkopen zelf geen reisstekkers. Kijk eens bij BOL. Je hebt al een reisstekker vanaf € 5. Bij BOL vind je meer artikelen die je nodig hebt op reis.

Op de kaart zie je het gebruik van de verschillende stekkers en stopcontacten in de wereld.

Spread of Power Plugs and Sockets around the world

Welke netspanning en frequentie op Curaçao?

Op Curaçao geldt een netspanning van 127 / 220 V en de frequentie is 50 Hz.

  • Pas op! Op Curaçao gelden meerdere netspanningen (127 / 220 V).

Het kan afhangen van de regio, de stad of zelfs het hotel welke netspanning wordt gebruikt. Jouw apparaten werken op 230 V. Controleer daarom ter plaatse of je jouw apparaten kunt gebruiken.

Als de lokale netspanning 127 V is, heb je een spanningsomvormer nodig. Sommigen zeggen dat je voorzichtig kunt proberen om je apparaten zonder omvormer te gebruiken op Curaçao. Zeer waarschijnlijk raken ze niet beschadigd, maar mogelijk werken ze niet optimaal. Als je geen risico wilt lopen, gebruik dan een omvormer. Je kunt spanningsomvormers vinden bij BOL.

Om zeker te zijn controleer je het etiket op het apparaat. Sommige apparaten hebben nooit een omvormer nodig. Als er staat ' INPUT: 100-240V, 50/60 Hz' kan het worden gebruikt in alle landen van de wereld. Dit geldt meestal voor opladers van tablets/laptops, fotocamera's, mobiele telefoons, tandenborstels, etc.

Reisstekkers van Bol.com

Wil je informatie toevoegen aan deze pagina? Geef dan een reactie. Lees onze disclaimer.

Waar ga je heen?