Deze pagina is voor reizigers die in Nederland wonen. Ik woon in een ander land.
van NL naar

Kenia

Stopcontact type G in Kenia
G
Bijbehorende stekker G
240 V
50 Hz

In Kenia worden stekkers en stopcontacten van type G gebruikt. De netpanning is 240 V met een frequentie van 50 Hz.

  • Ja, je hebt een reisstekker nodig voor stopcontacten type G in Kenia.

Passen jouw stekkers in Kenia?

In Kenia gebruiken ze stopcontacten van type G. In Nederland heb jij stekkers C en F. Je heb je een reisstekker nodig in Kenia voor stopcontacten type G. De stekkers van je elektrische apparaten passen niet zonder.

Stopcontact type G in Kenia
G
Stekker type C in Nederland
C
Stekker type F in Nederland
F
Stopcontact type G werkt niet met jouw stekkers C en F

Een reisstekker kopen

Wij verkopen zelf geen reisstekkers. Kijk eens bij BOL. Je hebt al een reisstekker vanaf € 5. Bij BOL vind je meer artikelen die je nodig hebt op reis.

Zoek een reisstekker voor stopcontacten type G. Of kies een wereldstekker die op meerdere stopcontacten past, voor als je vaker reist.

Spanningsomvormer nodig in Kenia?

De netspanning in Kenia (240 V) is vrijwel gelijk aan de netspanning waarop jouw apparaten normaal werken in Nederland (230 V). Fabrikanten houden rekening met deze kleine afwijkingen.

  • Je hebt geen spanningsomvormer nodig in Kenia.
240 V
50 Hz
230 V
50 Hz

Controleer voor de zekerheid het label op jouw apparaten. Sommige apparaten hebben nooit een omvormer nodig. Als op het label 'INPUT: 100-240V, 50/60 Hz' staat, kan het apparaat in elk land ter wereld worden gebruikt. Dit is gebruikelijk voor apparaten met opladers zoals tablets/laptops, fotocamera's, mobiele telefoons, tandenborstels, enz. Voor deze apparaten heb je alleen een reisstekker nodig.

Hebt je nog iets nodig?

Veelgestelde vragen

Heb ik een reisstekker nodig in Kenia?
Ja, als je in Nederland woont, heb je een reisstekker nodig voor stopcontacten type G in Kenia. De stekkers van je elektrische apparaten passen niet zonder.
Heb ik een spanningsomvormer nodig in Kenia?
Je hebt geen spanningsomvormer nodig in Kenia. De netspanning in Kenia (240 V) is vrijwel gelijk aan de netspanning waarop jouw apparaten normaal werken in Nederland (230 V). Fabrikanten houden rekening met deze kleine afwijkingen.
Vind jouw wereldstekker bij BOL.COM